Schuifdeurkasten

Schuifdeurkasten

Schuifdeurkasten zijn vaak een vergeten type van kasten. Meestal kiezen we voor gewone draaideuren voor onze kasten. Toch zijn er heel wat redenen waarom je voor schuifdeurkasten zou kiezen. Wij zetten de voordelen van schuifdeuren hier alvast op een rijtje

Met schuifdeurkasten bespaar je ruimte

Als je een kast in een kleine ruimte wilt plaatsen, is een schuifdeurkast ideaal. Denk bijvoorbeeld aan een vrij kleine slaapkamer. Je kunt tussen het bed en de kast net voldoende ruimte laten om door te lopen. Voor de schuifdeuren hoef je geen extra ruimte te voorzien. Of wat denk je van je smalle gang? Of denk bijvoorbeeld aan bergruimtes, kleine hobbykamers of kinderkamertjes. Het zijn allemaal kamers waar de voordelen van een schuifdeurkast voor zich spreken.

Schuifdeuren stralen klasse uit

Als je een strak interieur hebt, zijn kasten met schuifdeuren perfect. Bij schuifdeurkasten zijn er vaak geen handgrepen nodig, zodat de kasten nog strakker lijken. Ze vormen een geheel met de muur zodat je een groter ruimtegevoel krijgt. Ook bij meer klassieke of landelijke woningen geven schuifdeuren extra allure aan je kasten. Heel vaak worden schuifdeuren ook bij ingebouwde kasten gekozen. Ze beslaan dan de hele hoogte en breedte van de muur. Ook dit geeft een luxueuze uitstraling aan je kamer. De laatste tijd worden in loftwoningen ook vaak schuifdeurkasten geplaatst. Deze kasten worden bijvoorbeeld voorzien van deuren van ruwe houten planken. Denk daarbij nog een grove rail waaraan de deuren hangen en het plaatje is compleet.

Schuifdeurkasten of zweefdeurkasten?

Alhoewel we bij deze beide kasten spreken over schuifdeuren, is er toch nog een klein verschil. Bij een schuifdeur zitten de deuren binnen in de kast. Bij zweefdeurkasten hangen de deuren voor de kast. Het verschil is dat zweefdeurkasten er nog strakker en luxueuzer uitzien. Het nadeel is echter dat er makkelijker stof in de kast kan komen. Deuren met schuifdeuren zijn daarom meer geschikt voor plaatsen waar het risico op stof groter is.

Schuifdeurkasten zijn zeer sterk

Ten opzichte van kasten met draaideuren zijn schuifdeurkasten heel sterk. De deuren steunen op de bodem van de kast en zijn daardoor minder onderhevig aan slijtage. Bij draaideurkasten gebeurt het nogal eens dat de scharnieren verwrongen worden en de deuren gaan scheef hangen. Soms moet je de scharnieren vervangen, vind je hetzelfde type scharnier niet meer en ben je gewoon op de sukkel met je kastdeuren. Dit heb je bij schuifdeuren totaal niet. Zij blijven altijd hun vorm behouden.

We mogen gerust besluiten dat schuifdeurkasten heel wat voordelen hebben. Als je voor de aankoop van een kast staat, zijn ze vast en zeker het overwegen waard!